CV Daniel Geisler

Jag har goda kunskaper och erfarenheter av både politiskt styrda organisationer och privata arbetsgivare. Dessa varierade arbetsplatserna har gjort mig väldigt medveten om vikten av en öppen dialog gentemot chefer, anställda, kunder, media och politiken och gett mig en hel verktygslåda att använda i olika situationer. Jag är även medveten om hur utsatt man kan vara från både kund- och media-håll när man arbetar om chef inom politiskt styrda organisationer.

Mitt arbetssätt har bl.a. resulterat i att när jag jobbade som drift- & servicechef för Oskarshamns sjukhus lyckades jag föra upp enheten till att bli bäst i Sverige på fastighetsdrift i den nationella jämförelsen Best Service och hamna i topp på Landstingets medarbetarenkät samtidigt. Jag har vana av att jobba med budgetar, både relativt stora som för fastighetsdriften av Oskarshamns sjukhus, som enhetsansvarig på Västerviks Kraft elnät och i den lite mindre budgeten i det nu mera avregistrerade hobbyföretaget HB Smakarna, som jag drev med två kompisar här i Västervik i ungefär 5 år. Vad gäller Smakarna så hann vi på den tiden bland annat arrangera två ”Livsnjutarmässor” i Welux lokaler där vi lyfte fram lokala mindre företag, förutom de som redan inrymdes i lokalerna. Vi ordnade även konferenser flera år i rad åt Försvaret och Saab, där de avhandlade hemliga dokument och hade därför väldigt stora och speciella krav på lokaler.

Som privatperson kan jag vara lite blyg, men när det kommer till jobb och arbete så har jag inga problem med att prata med eller inför folk. Som exempel höll jag ett föredrag om en upphandling som jag genomfört åt landstinget där vi hade stort fokus på socialt ansvarstagande, detta inför drygt 200 åhörare på plats samt ytterligare några hundra via webbsändning. Jag har väldigt lätt för att skapa goda kontakter och relationer med både enskilda personer, grupper och verksamheter. En annan förmåga jag har är att lätt kunna sätta mig in i andras behov och problem samt att hitta lösningar och presentera dessa på ett lättförståeligt sätt, vilket gör mig väldigt flexibel i mitt arbete. Jag har även lätt att hitta styrkor och svagheter hos personer och organisationer och att få dem att växa och samverka med varandra och andra, vilket jag tycker är en väldigt stor framgångsfaktor.

Att jobba med ständiga förbättringar ser jag som en naturlig del i vardagen, både i arbetet och privat, man kan aldrig bli så bra att man inte kan bli bättre. Jag har väldigt goda kunskaper i Officepaketets program samt i flertalet andra dataprogram, som till exempel ekonomisystemen raindance och aditro, webbredigeringsprogrammen epi och Serif WebPlus, fastighetsregister- och arbetsorder-programmet LandLord, personalprogrammet Heroma, upphandlingssystemen Amesto Avantra och e-Avrop, med flera, både tekniska och administrativa program. Tack vare min stora datavana och användande av olika program, så har jag väldigt lätt att lära mig nya system. Som tidigare chef och ansvarig har jag även jobbat med arbetsmiljö, medarbetarsamtal, utvecklingsplaner och lönesättning.

Att ha varit tillbaka till den privata sektorn och jobba som entreprenör med avdelningsansvar för Västervik så har jag fått en uppfräschning i kundrelationer, marknasanpassning, affärsmannaskapet mm. Sedan sommaren 2018 så är jag ordförande i styrgruppen för Teknikcollege i Västervik och ingår i styrgruppen för Teknikcollege Östra Småland. På hösten 2018 fick jag en fråga som ickejägare, om jag ville hjälpa till med struktur och ordning i Tjustkustens Älgskyddsområde. Jag valde att ställde upp på det genom att bli vice ordförande i 2 år, alltid intressant att få inblick i något nytt.

Jag är född och uppvuxen i Västervik som yngst av tre bröder. Utbildning och jobb förde mig dock från staden under styva 15 år. Har en dotter, född -95, samt ett samboförhållande med en kvinna som har två barn (födda -06 och -02) och som kommer från Oskarshamn. Fritiden går åt till hus, familj, vänner, mat & dryck, och så har jag efter mina första strevande danssteg 2015, blivit en hängiven dansare. Så pass hängiven att jag och en kompis startat ett handelsbolag, Nidans, som sysslar med dans och evenemang. Av tidsskäl har jag dragit ner på aktiviteten i den lokala Bifrostordern där jag var utvecklingsledare under 7 år, samt Westervik speedway, där jag under 3  satt i styrelserna (både förening och aktiebolag). Jag är numera även medlem i Odd fellow.

Nu tillbaka i offentlighetens tjänst så kombinerar jag nästan alla delar som jag jobbat med på andra ställen och verkar över hela Kalmar län.