CV Daniel Geisler

Enkel beskrivning av mitt arbetsliv: 

Började gymnasiet (Drift & Underhåll) i Linköping för att sedan fortsätta år 2 i Örebro (eldistribution). Efter skolan fick jag jobb direkt på Smålands Kraft i Mariannelund, ett körkort behövdes dock innan anställningen påbörjades. Jag lyckades få ett vikariat som städare på Landstinget i Kalmar län, vilket gjorde att pengarna till körkortet säkrades. Jobbade som linjemontör fram till år 2000, med undantag för militärtjänst samt att jag var uthyrd till Banverket en period. 2000 blev jag tillfrågad om jag inte ville ta ett kliv framåt och börja som beredare/planerare, vilket jag hoppade på. Sommaren 2001 ringde man från Vattenfall och frågade om jag inte kunde tänka mig att flytta hem till Västervikstrakten igen och börja arbeta hos dem. Som ensamstående pappa till min dotter, vars mamma bodde i Västervik, så tog jag chansen.
 
Tyvärr så bytte elnätet ägare ganska snart efter att jag började där, vilket resulterade i att jag fick uppdrag i b.la. Mellansverige och Tyskland. Det blev lite jobbigt som ensamstående att lösa barnpassningen under denna period, men Västerviks Kraft annonserade just då efter en beredare. Jag sökte, fick tjänsten och jobbade där på olika positioner fram till 2011, då jag fick en förfrågan om jag kunde tänka mig att söka tjänsten som drift- och servicechef för Oskarshamns sjukhus.

Sagt och gjort, jag sökte och började jobba i Oskarshamn på hösten 2011. På sommaren 2013 fick jag två nya frågor från Landstinget, ”tycker du inte att det är jobbigt att pendla och har du funderat på att jobba som upphandlare/inköpare?”, efter mycket funderande så blev det till slut att jag bytte enhet och började som upphandlare 2014 placerad på Västerviks sjukhus. Jag han iallafall med att få "min" enhet från en mittenplacering till att bli bäst i Sverige på fastighetsdrift år 2013 i en nationell jämförelse mellan i stort sett samtliga landsting och som heter "Best Service". De första åren som upphandlare, så stöttade jag även upp fastighetsdriften i Oskarshamn med min elbehörighet.

I början av 2017 blev jag kontaktad av ELAJO, som undrade om jag ville komma till dem och utveckla deras serviceavdelning i Västervik. Efter lite funderande, så antog jag utmaningen att gå tillbaka till den privata sektorn igen. När jag sedan började min anställning hade det skett en del saker på det lokala kontoret, vilket ledde till att blev tillfrågad att kliva in och ta över ansvaret för hela enheten. Det behövde jag aldrig fundera på, utan det var bara sätta igång med de nya arbetsuppgifterna på en gång. Sedan sommaren 2018 är jag även ordförande i styrgruppen för Teknikcollege i Västervik.

2019 så dök en unik tjänst upp, Försörjnings- & miljösamordnare på Folktandvården i Kalmar län, som jag sökte och fick. Det innebar tyvärr att jag fick lämna även teknikcollegeuppdraget. Tjänsten i sig är länsövergripande och blev  placerad i Västervik. I korta drag så jobbar jag med miljöfrågor, fastighetsfrågor, säkerhetsfrågor, upphandlingar och investeringar där jag stöttar samtliga kliniker i Kalmar län samt tandvårdschefen och ledningsgruppen.

Hela mitt CV för nedladdning